Hvordan tjene penger på nett

Ønsker du å tjene penger på nett? Med den digitale økonomiens vekst er det mange muligheter til å skape en inntekt online. I denne artikkelen har vi skrevet om to populære metoder for å enkelt kunne tjene penger på nett: å starte en nettbutikk og å opprette en blogg.

Hvordan starte en nettbutikk

Det er flere plattformer som tilbyr løsninger som enkelt lar man starte nettbutikk selv. En av disse er Shopify, som er en ren nettbutikkløsning. Shopify er meget brukervennlig, og lar deg opprette en nettbutikk ut ifra ferdige maler, slik at det eneste man trenger å gjøre i praksis er å legge inn produkter, konfigurere frakt- og betalingsløsninger, samt legge inn øvrig bedriftsinformasjon.

Selv om det å sette opp en nettbutikk med Shopify i seg selv er enkelt, er det mer utfordrende å finne produkter å selge. Det enkleste er kanskje å selge produkter innenfor en nisje man er kjent med eller interessert i, men man må også ta hensyn til om det er et marked for det, og hvor mye konkurranse det er innenfor markedet.

Hvordan tjene penger på blogg

Det er også fullt mulig å tjene penger på blogging. Dersom man har mye trafikk inn til bloggen, så gir dette en gyllen mulighet for å kunne annonsere på bloggen.

Google Adsense er kanskje den mest vanlige annonseløsningen å benytte seg av. Med adsense kan du plassere annonser på bloggen din automatisk eller manuelt, og sørger for at du får betalt hver gang noen ser eller klikker seg inn på annonsene. Google styrer i hovedsak hvilke annonser som vises.

Hva er affiliate marketing?

En annen løsning er affiliate marketing. Dette er lenker til nettsteder du har inngått et samarbeid med, og hvor du får betalt normalt per ordre. Dette kan enten være en prosentandel eller en fast sum.

Hvordan starte med affiliate marketing

For å starte med affiliate marketing, må du inngå et samarbeid med en bedrift. Mange nettsteder tilbyr egne affiliate-programmer, hvor man inngår samarbeidet direkte hos aktøren. Det finnes også affiliate-plattformer hvor du kan finne flere tilbydere innenfor affiliate marketing. En av disse er Adtraction.

Rull til toppen